Verkkosivun arvo ja liikennemäärät

Miten saat tietoa verkkosivun kävijöistä tai sivuston arvosta? Kaikki verkossa tapahtuva liikenne on jonkin arvoista sivustojen omistajille ja ylläpitäjille. Nykyään ei sentään tarvitse maksaa paljoa sivuston ylläpitämisestä, joten yleensä enemmän liikennettä tarkoittaa myös enemmän tuottoa.

Netissä toimii muutamia ilmaisia työkaluja, joilla voi päätellä sivuston liikennett ja onko sillä mitään arvoa. Yleensä nämä mittarit perustuvat vain kävijämääriin, mutta joskus ne myös ottavat huomioon minkälaista liikennettä ja millä hakusanoilla kävijät esimerkiksi tulevat sivustolle. Jotkut kävijät ovat huomattavasti arvokkaampia kuin toiset riippuen siitä mikä heidän tarkoituksensa käynnille on. Yleisesti voidaan ajatella, että ostavat tai ostosanoilla tulevat kävijät ovat arvokkaampia kuin pelkästään tietoa tai viihdettä etsivät ihmiset. Kun ihminen yrittää ostaa tai tilata netistä ostettavia tuotteita tai palveluita on kävijä lähtökohtaisesti arvokkaampi.

Pelkästään tiedon perässä olevat ihmiset eivät juuri sillä hetkellä tarvitse mitään, mutta heillekin voi tulla eteen asioita joita he tarvitsevat vaikka eivät olisi hakemassa mitään ostettavaa juuri nyt. Brändeille on siis tärkeä olla esillä netissä, vaikka kävijät etsisivät vain kissavideoita tai muuta ajanvietettä. Voidaan siis ajatella että kaikilla kävijöillä on joku arvo sivuston ylläpitäjille. Toisilla vähän enemmän kuin toisilla.

Työkaluilla voidaan siis arvoida sivsuton kävijämääriä ja siten saadaan karkea arvo keskiarvojen mukaan onko sivusto ja sen liikenne kuinka arvokasta. Alla listaa työkaluista, joilla liikennettä ja sivuston tekniikkaa voidaan arvioida ilmaiseksi ja ilman pääsyä sivuston tilastoihin tai analytiikkaan.

http://pingmyurl.com/site-stats/helloplus.com.html
https://seositecheckup.com/seo-audit/helloplus.com
https://urlscan.io/result/fed7652f-d044-492f-ae01-7e5705b49125
https://websiteopedia.com/helloplus.com
https://www.lipperhey.com/en/helloplus.com/
https://domainstats.com/helloplus.com
https://web.notifyninja.com/helloplus.com
https://www.websitevalue.co.uk/www.helloplus.com

Tilastoista ja luvuista voi päätellä jotain tietoja kävijöistä, mutta ei kaikkea liikennettä.