Muuttajan muistilista kaikille muuttajille

Lue mitä kaikkea muuttajan pitää muistaa ennen muuttoa!

Muuttaminen sisältää paljon päätöksentekoa ja tavoittelemisen merkitystä. Lue tämän artikkelin listasta miten muuttaminen onnistuu helposti ja vähemmällä huolestumisella.

Mitä kaikkea muuttajan pitää muistaa ennen muuttoa

Muuttaminen voi olla jännittävää, mutta myös varsin työlästä. Pienellä suunnittelulla ja huolellisuudella pääset kuitenkin helpommalla. Tässä blogissa kerromme, mitä kaikkea muuttajan pitää muistaa ennen muuttoa. Aloita suunnittelu ajoissa ja varmista, että kaikki tarvittava on kunnossa ennen muuttoa. Tarkasta myös, ettå tiedot muutosta ovat oikein. Älä unohda asiakirjoja tai muita tärkeitä tavaroita. Muista myös ottaa yhteyttà muuttopalveluntarjoajaan, jotta voit sopia yksityiskohdat muutosta hyvissä ajoin etukäteen.

Tarvittavat paperit

Ennen muuttoa on hyvä kerätä kaikki tarvittavat paperit yhteen paikkaan. Lisäksi on hyvä tehdä muuttoa varten muuttolistat. Tarvitset myös muuttokuittiin ja -lomakkeisiin tarvittavat tiedot. Muista myös ottaa mukaasi henkilökortti tai passi, jos sinulla ei ole Suomessa vakituista asuinpaikkaa.

Muuttotavarat ja muuttotarvikkeet

Muuttotavaroiden ja -tarvikkeiden lisäksi on tärkeää huomioida muuttoa suunniteltaessa myös muita asioita. Muistan kun itse muutin omilleen ensimmäistä kertaa pois kotoa, tuntui siltä kuin olisin pakkaamassa yhtä laatikkoa unohtamatta mitään. Pian huomasin, että laatikko ei riittänytkään kaikkeen ja aloin stressaamaan. Olisi ollut hyvä, jos joku olisi antanut minulle vinkkejä etukäteen. Tässä blogissa kerron teille mitkä asiat ovat tärkeitä muuttaa ajatellessa ja mitkä ovat sellaisia ??asioita, jotka voivat auttaa sinua stressaamaan vähemmän ja nauttimaan enemmä

Elintarvikkeet, kengät, vaatteet ja lemmikkieläimet muutossa

Ennen muuttoa on tärkeää miettiä mitä kaikkea tarvitaan ja miten se saadaan paikattua. Erityisesti elintarvikkeet, kengät, vaatteet ja lemmikkieläimet ovat asioita, joiden muuttoon tarvitaan erityistä huomiota. Muistan kun olin nuori ja muutin isäni luokse, äitini oli todella huolissaan siitä että minulla olisi kaikki tarvittava mukanani. Aivan kuten äitini, nyt aikuisena ymmärrän sen hyvin. Muistan vieläkin miten vaikeaa oli silloin pakata kaikki niin tiiviisti, ettetkö joudu jättämään jotain tavaraa taakse. Nykyisin onneksi on paljon helpompaa muuttaa

Nykyisen asunnon purkaminen ja siivoaminen

Purkaminen ja siivoaminen on tehtävä huolellisesti, jotta kaikki irtosi helposti ja tulevan asukkaan olisi mukava aloittaa remontti heti muuton jälkeen. Siivouksessa pitää kiinnittää huomiota erityisesti seinien ja kattojen pesuun, sillä ne voivat olla tukossa pölyä ja likaa. Myös kaikkien laitteiden, kuten tiskikoneen, pesukoneen ja astianpesukoneen, tulee olla irrotettuna ja valmiina muuttoautoa varten.

Uuden asunnon puhtaanapito

Muuttaminen on aina iso projekti, joka vaatii paljon suunnittelua ja organised. Ennen kuin aloitat pakkaamisen, on hyvä tehdä suunnitelma siitä, mitä kaikkea tarvitset uudessa asunnossasi. Sinun ei tarvitse ostaa kaikkea uutta, mutta on hyvä miettiä, mitkä ovat sinun elämäsi tärkeimmät tulokset ja priorisoida niitä.

Lue myös:
5 vinkkiä: Muista nämä ennen muuttoasi!
7 vinkkiä: Näin pakkaat tehokkaasti muuttokuormaa

Uuden asunnon puhtaanapito on tietysti yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista. Ensimmäisen viikon aikana on hyvä kiinnittää

Muuttostressi

Muuttaminen on usein stressaavaa, ja siksi on tärkeää varautua siihen etukäteen. Muutostressin välttämiseksi on tärkeää olla organisoitunut ja valmistautua huolellisesti. Muuttaja voi aloittaa valmistelut helpottamaan muuttoaan esimerkiksi laatimalla muuton tarkistuslistan – luettelon kaikista tehtävistä, joita tarvitsee tehdä ennen muuttoa. Lisäksi kannattaa olla yhteydessä muuttoyritykseen hyvissä ajoin, jotta saa tarvittavat palvelut hyvin aikoissa.

Osoitteenmuutos postiin

Muuttaessa on tärkeää muistaa ilmoittaa osoitteenmuutoksesta postiin. Muuten posti ei seuraa perässäsi ja saatat joutua maksamaan sakkoja. Osoitteenmuutoksen voi tehdä kirjallisesti tai netissä. Jos haluat muuttaa osoitetta netissä, sinun pitää ensin luoda asiakastili Postissa. Asiakastilin luomisen jälkeen voit tehdä osoitteenmuutoksen nettisivujen kautta. Muista, että lopullinen osoitteenmuutos vahvistetaan aina kirjallisella asiakirjalla, joten älä unohda sitä!