Rakkaudesta terveelliseen ruokaan

Terveellistä ruokaa source:http://www.flickr.com/photos/santos/56551859/

Ruualle täytyy varata aikaa. Jos ruoan joutuu valmistamaan kiireessä, niin ei ole yleensä mahdollista valita sitä terveellisintä kehon kannalta parasta vaihtoehtoa. Puolieineksissä on yleensä paljon lisäaineita, mutta kiireessä ruoan saa toki niistä kaikkein helpoiten. Jos syöminen joutuu koko ajan väistymään muiden muka tärkeämpien asioiden tieltä, ei vatsakaan enää tiedä milloin olla nälkäinen ja milloin ei.

Ruokakauppaan ei saa mennä kiireisenä eikä nälkäisenä. Hyvä ruokasuunnittelu kantaa hedelmää varmasti tulevaisuudessa. Kaupassa kannattaa käyttää aikaa siihen, että etsii hyvät ja terveelliset perusraaka-aineet, joille sitten perustaa ruoanlaittonsa. Nälkiintyneenä tulee usein ostettua liikaa ja epäterveellisiä ruokia, kun vatsa on liian tyhjä ja on liian kovat mielihalut.

Kannattaa syödä itsensä kylläiseksi aina kerralla. Silloin ei tarvitse jatkuvasti napostella jotakin. Ihmisen tulisi syödä päivässä viisi ateriaa: aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Jos ei noudata tätä ateriarytmiä, niin sortuu helposti syömään vääränlaista ruokaa, josta saa nopeasti hiilihydraatteja.
Syö laadukasta ruokaa. Katso mistä ruoka on peräisin ja tarkista että se on tuoretta. Mausta lihat itse ja tee kaikki muutkin mahdolliset maustamiset itse. Ei kannata osta vakuumipakattua kalaa, vaan mieluummin tuoretta kalaa kaupan kalatiskiltä.

Jääkaappiin kannattaa laittaa tuoreita kasviksia valmiiksi napostelua varten, jolloin ei tule nälkäisenä napattua vääränlaisia välipaloja. Laita ne esille jääkaappiin ensimmäiseksi, jotta näet ne heti kun avaat oven.

Ruokapöydässä rakkaudella tehdyn ruoan kyllä tunnistaa ja se on paljon tärkeämpää kuin monimutkaiset piperrykset.
Jos kaupan tuotteessa on kauhean paljon E-merkintöjä, niin silloin tuote sisältää paljon lisäaineita. Sellainen tuote kannattaa jättää kaupan hyllyyn tässä tapauksessa.